Tribunalul Argeș a dispus, astăzi 19 aprilie, arestarea preventiva a celor doi agenți de politie din Pitești reținuți pentru purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Instanța a admis propunerea procurorilor si a decis arestarea preventiva a inculpaților pentru o perioada de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Argeș este executorie, dar nu este definitivă, cu dreptul de a fi contestată la Curtea de Apel Pitești, potrivit Agerpres.

Cei doi polițiști au fost reținuți duminică, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă și lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de polițiști de pe o terasă din municipiul Pitești a fost una violentă, survenită în urma unui poli traumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminica, șeful Serviciului de Medicina Legala Argeș, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

In urma evenimentului de vineri, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și de ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul Marius Ștefan. Ancheta continuă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online