Începând cu data de 9 aprilie, domnul Alexandru Laurențiu Blaga a fost revocat din funcția de director general, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Printr-o altă decizie, Alexandru Laurențiu Blaga a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Fostul director al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară(ANCPI) și-a anunțat plecarea vineri, 9 aprilie, pe rețeaua de socializare Facebook.

,,Colaborarea mea cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară se încheie după un an si trei luni în care am atins multe dintre obiectivele pe care mi le-am propus. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor și partenerilor instituției pentru sprijinul acordat și pentru dialogul sincer și constructiv. Consider că toți au avut un rol important în identificarea și rezolvarea problemelor. A fost o perioadă în care s-a muncit mult pentru a putea realiza procesul de digitalizare și pentru a ușura munca tuturor într-o perioadă marcată de pandemie. Îmi doresc ca ANCPI să continue debirocratizarea, transformarea digitală și să rămână o instituție transparentă. Îi asigur pe toți că le voi fi alături și pe viitor.
Mult succes în continuare noii conduceri!” a declarat Laurențiu Alexandru Blaga.
87055253 102991224634396 3949643090653872128 n
Foto: FB Laurențiu Alexandru Blaga
Laurențiu Alexandru Blaga a fost numit în funcția de director general al Agenției Naționale de Cadastru în ianuarie 2020, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, de către Ludovic Orban, în mandatul său de premier. Blaga l-a înlocuit pe Radu Codruț Ștefănescu, numit de PSD și revocat din funcție tot în mandatul lui Orban. Alexandru Laurențiu Blaga a fost candidat la Consiliul Local Alba Iulia și este apropiat al parlamentarului și controversatului Florin Roman.

Fostul director ANCPI a fost acuzat că, prin intermediul firmelor pe care le controla, a câștigat zeci de contracte din bani publici.

Firmele SC LARRY VERMESSUNGEN și SC LARRY & CORY VERMESSUNGEN, ambele având ca domeniu de activitate documentațiile cadastrale – activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Conform USR Alba, din iulie 2016, imediat după alegerile locale, firma SC Larry Vermessungen a început să câștige contracte cu bani publici: 7 contracte în 2016, în sumă totală de 77.652 lei. În 2018, firma LARRY VERMESSUNGEN a primit prin atribuire directă 4 contracte, în valoare de 258.274 lei.

Laurentiu Alexandru Blaga sursa FB 640x400 1
Foto: Laurențiu Alexandru Blaga (Contul de Facebook al companiei sale de cadastru)

Cele două firme sunt recunoscute și pentru colaborările strânse cu companiile italiene de specialitate, activând în România, având divergențe cu statul român, dar și pentru multiplele fonduri europene pe care le-a accesat, achiziționând echipamente de profil, cu prețuri dedicate.

A doua firmă controlată de fostul șef al Cadastrului, SC Larry & Cory Vermessungen SRL, a început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. În 2017 a avut contracte primite prin încredințare direct în sumă totală de 504.016 lei, iar în 2018 au mai fost alte 26 de contracte de achiziții directe în sumă totală de 259.912 lei și o singură licitație câștigată, în valoare de 66.677 lei. În 2019, firma a primit 13 contracte în sumă totală de 720.000 de lei, potrivit USR.

Pentru aceste acuzații, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, l-a dat în judecată pe președintele USR Alba, Beniamin Todosiu. Roman a fost deranjat pentru că din articol reieșea că el ar fi fost cel care l-a ajutat să obțină contracte pe bani publici.

Având în vedere că Laurențiu Alexandru Blaga provine dintr-o veche familie de specialiști din județul Alba, fapt pentru care a avut tot suportul de a dezvolta afaceri dedicate.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online