Niciun elev din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merge săptămâna aceasta fizic la Școala Centrală, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență le-a permis pentru prima oară în acest an tuturor școlilor să-și primească fizic toți elevii la cursuri începând din 19 mai 2021.

Problema principală este lipsa spațiului, care trenează de ani de zile la Școala Centrală și a explodat acum, când ar trebui ca între bănci să fie asigurată o distanță de minimum 1 metru, a declarat pentru Edupedu.ro directorul Octavian-Lucian Popa.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București a declarat pentru Edupedu.ro că nicio altă școală din Capitală nu a mai anunțat până acum continuarea orelor exclusiv online a tuturor elevilor de clasele V-VII și IX-XI.

Astăzi, 19 mai 2021, este pentru prima dată în anul școlar 2020-2021 când școlile din București au primit posibilitatea să-i primească fizic la cursuri pe toți elevii înscriși, în contextul pandemiei.

Școala Centrală din București este, însă, terenul unor acuzații venite din partea părinților, împărțiți în mai multe tabere, după ce Comitetul Reprezentativ al Părinților a lansat un chestionar prin care și-a întrebat membrii dacă vor să-și trimită fizică copiii la școală.

Rezultatele au fost: 68,79% dintre părinți și-au exprimat intenția de a reveni fizic la școală elevii care până acum erau în online, adică de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, potrivit directorului școlii.

Dar „intrăm în scenariul 1 de luni, pentru că avem situații punctuale ale unor părinți care nu erau pregătiți fizic să îi aducă la școală de astăzi. În total, erau 87 de părinți care au răspuns că nu își pot aduce copiii, din diverse motive. Nu putem lua o decizie ca schimbul 1 să vina de luni și schimbul 2 să vină de miercuri și atunci în Consiliul de Administrație s-a luat această decizie”, a declarat directorul Școlii Centrale, pentru Edupedu.ro.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online