Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunțat astăzi, 25 aprilie, că se va deschide un nou centru de vaccinare, aprpape de centrul Capitalei, mai exact în parcarea de la Biblioteca Națională.

Propunerea a fost înaintată de Ministerul Culturii pentru Col. dr. Valeriu Gheorghiță, cel care este și șeful campaniei de vaccinare și a fost întâmpinată cu un răspuns pozitiv. Gheorghiță a confirmat decizia sâmbătă seară la Antena 3.
„Pe 7 – 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Şi pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. (…) Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Șeful campaniei de vaccinare a mai adăugat că persoanele care vor dori să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate, transmite Agerpres.

Centrul va fi deschis imediat după sărbătorile Pascale, a mai anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.
„Mulțumesc doctorului Valeriu Gheorghiță pentru că a acceptat propunerea venită din partea Ministerului Culturii de a organiza un Centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naționale!
Sănătatea și Cultura își pun resursele la un loc pentru binele românilor!
Dacă vrem să mergem la film, teatru sau concerte, trebuie să ne vaccinăm!
Vă așteptăm pe 7, 8 și 9 mai, în parcarea Bibliotecii!”, a declarat Bogdan Gheorghiu pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online