Stelian Bujduveanu, viceprimarul Municipiului București anunță că speră ca în cel mult 3 luni, tramvaiul 5 să circule din nou.

„Vom demara lucrările de refacere și reparații pe întreg traseul și sper ca în cel mult 3 luni, tramvaiul 5 să circule din nou. În afara faptului că pornește din centrul orașului, trece printr-o zonă de birouri cu trafic foarte ridicat și ajunge aproape de o ieșire importantă din oraș, luăm în calcul odată cu redeschiderea liniei și extinderea ei în viitor, măcar până la Mall Băneasa”, scrie viceprimarul pe facebook.

Tramvaiul 5 a fost scos din circulație în 2017 după ce au fost începute lucrările la Park&Ride Cora Pantelimon, unde era nevoie de tramvaie cu dublă comandă, pentru că nu exista posibilitatea ca acestea să poată întoarce, singurele astfel de trenuri fiind disponibile pe linia 5.

„Până în toamna lui 2017, între Băneasa şi Piața Sf. Gheorghe circula tramvaiul 5, o variantă eficientă de transport pentru clădirile de birouri din zona Promenada sau cele din zona Băneasa. La vremea respectivă, linia tramvaiului 5 a fost înlocuită cu linia provizorie de autobuz 605.
După ce la capătul liniei din Băneasa, tramvaiele nu mai puteau întoarce și erau necesare tramvaie cu dublă comandă, odată cu începerea lucrărilor la Park&Ride Cora Pantelimon, aceste tramvaie cu dublă comandă de pe linia 5 au fost mutate pe traseul Cora Pantelimon – strada Sf. Vineri.
Măsura de compromis a dus practic la dispariția liniei 5. Traficul, mai ales în zona Barbu Văcărescu, a devenit din ce în ce mai îngreunat, iar sute de autoturisme stau zilnic parcate pe liniile de tramvai, pe banda de rulare unde în mod normal ar fi trebuit să circule autobuzul 605.”

„Pentru a nu avea o linie moartă care să traverseze tot orașul și profitând de faptul că lucrările la Park&Ride Cora Pantelimon sunt aproape de finalizare, am decis să redeschidem linia tramvaiului 5”, conchide Stelian Bujduveanu

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online