În ciuda intrigilor, ședința din plenul Camerei Deputaților a adus ieri rezultatele mult promise: Desființarea Secției Speciale

64
ludovic orban

Ieri, 24 martie, a avut loc ședința din plen a Camerei Deputaților, unde s-a votat respingerea de modificare a Codului penal și desființarea Secției Speciale, voturile reprezentând ddecizii importante pentru sănătatea Justiției din România.

Desființarea Secției Speciale a reprezentat mereu un subiect controversat, iar intrigile nu au întârziat să apară chiar și astăzi, cu puțin timp înainte de vot. Orban a precizat într-un mesaj pe facebook despre un eveniment neplăcut pentru a se împiedica votul, deputați ai PNL fiind chemați în mod fals la DNA Brașov: „ S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Înainte de a vota proiectul de lege privind desființarea Secției speciale, mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil e număr de cartelă, pentru o presupusă convocare la DNA Brașov. Evident că era un apel fals. Cineva a premeditat ca, înaintea votului pentru desființarea Secției speciale, deputați ai Partidului Național Liberal să fie chemați în mod fals la DNA Brașov.”

Fostul Prim Ministru al României, Ludovic Orban, a anunțat pe rețelele de socializare despre deciziile luate în cadrul ședinței, asigurând că vor urma schimbări mult mai importante.
„Au fost date două voturi importante în ceea ce privește Justiția în România. Ieri Camera Deputaților a respins proiectul de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală, proiecte inițiate de Liviu Dragnea, iar astăzi Camera Deputaților a votat desființarea Secției Speciale. Sunt doar primii pași într-o reformă mai amplă pe care coaliția de guvernare o va realiza, potrivit programulului de guvernare. Vor urma Legile Justiției și de asemenea noile proiecte privind Codul penal și Codul de Procedură Penală.”

Ludovic Orban consideră un fundament puternic independența Justiției, liberul acces al cetățenilor la Justiție, funcționarea puterii judecătorești ca o autentică putere în stat, non -interferența politicului în funcționarea justiției, drept pentru care a susținut în repetate rânduri punerea în aplicare a celor două decizii votate astăzi.

Facebook Comments