Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 28 de percheziții în Brașov, Craiova, Ploiești și Alba, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și trafic de droguri de risc și de mare risc.

[videopress tW4pv4RY]

În cursul anului 2020 polițiștii s-au autosesizat cu privire la faptul că, în județul Brașov ar exista o grupare infracțională organizată, ai căror membri ar fi implicați în falsificarea de moneda străină, respectiv euro. În urmă colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii grupării au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din Uniunea Europeană, acestea fiind România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda şi Slovacia.

De asemenea, s-a mai constat că o parte a membrilor grupării, ar fi contrafăcut și bancnote românești, mai exact din cupiura de 100 de lei, sens în care ar fi efectuat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

În perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării ar fi intenționat să pună în circulație 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate.

„În urma perchezițiilor, a fost identificată aparatură folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, precum și 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.”

Un alt palier abordat ar fi fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care ar fi oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină) mai multor persoane, iar în urmă perchezițiilor identificându-se aproximativ 1.250 de grame de cannabis și 10 grame de cocaină, 21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online