În parcul regele Mihai I s-a organizat astăzi, de către Comisia Europeană, un eveniment cu ocazia Zilei Europei, unde au participat mai mulți lideri politici, printre care și primarul Capitalei, Nicușor Dan. Acesta și-a exprimat susținerea pentru Uniunea Europeană și a lăudat contribuțiile pe care le-a adus U.E. de-a lungul anilor.

„Ziua Europei este sărbătoarea națiunilor europene. 9 mai este răspunsul pragmatic pe care națiunile europene și l-au dat imediat după război și s-a dovedit a fi calea către succes.

Fac parte din generația acelor români care își doreau, la începutul anilor 90’, ca România să intre în UE, să intre în NATO, ca valorile pe care societatea românească le cultivă să fie aliniate cu cele europene și cu cele euro-atlantice și sunt foarte bucuros să fiu azi aici, în acest cadru, în care România este parte a UE și, deci, parte a acestor valori.

Chiar dacă ne confruntăm şi cu provocări, există între cetățenii UE, ai Bucureștiului și ai României, dorința puternică de a continua și a îmbunătăți acest proiect care a adus bunăstare, democrație şi pace.”, a spus Nicușor Dan în cadrul evenimentului.

Nicușor Dan a subliniat că pentru ultimul an, Uniunea Europeană a știut să dea un răspuns pragmatic la provocarea pandemică pe care a trebuit să o treacă. Totodată, a menționat și de pregătriea pe care Uniunea Europeană o are ca răspuns la criza economică generată de criza sanitară.

De asemenea, el a adăugat că depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca succesul Uniunii Europene să se ampifice.

„Să ne bucurăm de Ziua Europei și să fim cu toții responsabili pentru viitorul Europei și al națiunilor europene”., a conchis primarul Capitalei.

Instituirea Zilei Europei a fost pusă în vigoare în 1985, în cadrul Consiliului European de la Milano. Astfel, ziua de 9 mai reprezintă data la care a fost pronunţată „Declaraţia Schuman”, iar propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online