Partidul Social Democrat îi solicită public, președintelui României, Klaus Iohannis, să iasă din „letargia” în care trăiește de mai multe săptămâni și să intervină în rezolvarea crizei politice majore din coaliție.

PSD consideră că principala prerogativă constituțională a Președintelui este de a media între puterile statului și între partidele politice pentru asigurarea stabilității țării.

„Atragem atenția președintelui că România se află în vârful valului trei al pandemiei, fără locuri libere la ATI, cu un număr record de decese, cu mii de bolnavi cronici lăsați fără tratament, iar interimatul la Ministerul Sănătății și criza politică prelungită nu va face altceva decât să înrăutățească situația.

În acest context, lipsa de reacție publică din partea Președintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligațiilor pe care acesta le are față de țară și de societate.”, transmite PSD într-un comunicat.

De asemenea, PSD reamintește că președintele Iohannis a girat în mod personal constituirea coaliția dintre PNL, USR PLUS și UDMR, „sfidând votul românilor și rezultatul alegerilor democratice”.

„De aceea, Klaus Iohannis are o răspundere directă pentru criza politică actuală și are obligația de a interveni public – rapid! – pentru ieșirea din acest blocaj care afectează în mod grav viața și sănătatea cetățenilor români.”, a mai adăugat PSD.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online