Primarul General, Nicușor Dan, s-a întâlnit, astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale care au solicitat ca lucrările la blocurile de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea să continue.

Nicușor Dan a confirmat că vor fi alocați bani pentru continuarea lucrărilor.

”Le-am confirmat faptul că este deja agreat împreună cu consilierii USR PLUS, PNL și PMP că vor fi alocați bani pentru aceste locuințe. Vom include în actualul buget banii necesari, pentru finalizarea primului bloc de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea. Săptămâna viitoare va fi publicat bugetul, în formă actualizată. Odată cu votul consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului București, oamenii care încă din septembrie 2020 au primit repartiții în acest bloc vor avea certitudinea că, în cel mai scurt timp, vor beneficia de aceste locuințe”.

Primul imobil care va fi finalizat pe Bd. Prelungirea Ghencea nr. 322- 326 va avea 11 etaje, 114 apartamente, cu 1, 2 și 3 camere, 155 locuri de parcare (subterane și supraterane), iar la parter pot fi amenajate spații comerciale, pe o suprafață de 934 mp.

Primăria Capitalei a atribuit toate cele 114 locuințe, conform listei de priorități aferente anului 2020, aprobată prin H.C.G.M.B., însă, o Notă de atribuire a fost refuzată și două Note de atribuire nu au fost ridicate.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoane aflate pe lista de priorități, întocmită anual pentru familiile aflate în situații grave sau deosebite: persoane cu dizabilități, vârstnici care au fost evacuați, în urma retrocedării imobilelor și care nu au posibilitatea obținerii unui credit, familii monoparentale, ori alte situații în care acestea se află, la limita marginalizării sociale.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online