Zeci de tone de aluminiu sau polistiren au fost oprite la graniță

106

Autoritățile au oprit la graniță 73 de tone de deșeuri din aluminiu sau polistiren. Pentru aceste deșeuri nu existau documente legale și au fost descoperite de polițiștii de frontieră, săptămâna trecută.

Polițiștii au oprit în trafic la control un șofer român ce transporta deșeuri din aluminiu, iar după verificările efectuate, s-a constatat că TIR-ul deținea peste 13 tone deșeuri din aluminiu. Încărcătură transportată de șoferul român nu a fost conformă cu documentația, fiind incompletă pentru circulația transfrontalieră.

După cercetările efectuate s-a stabilit că transportul provenea din Bulgaria și avea ca destinație finală un punct comercial din județul Călărași.

De asemenea, și la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, poliţiştii de frontieră au verificat săptămâna trecută un transport din Republica Moldova, iar marfa descoperită era formată din deșeuri de aluminiu şi accesorii de motoare auto. Pentru acest transport polițiștii au constatat că 20 tone din aluminiu prezentau pericol de contaminare şi urme de uleiuri uzate.

Tot săptămâna trecută, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au depistat două containere al căror conținuturi nu corespundeau cu documentele. Marfa era formată din deşeuri de polistiren de aproximativ 40 de tone.

Facebook Comments