Cele mai romantice orașe din țară pentru a petrece Valentine’s Day sunt Brașov (30%), Sibiu (17%), București (15%) și Cluj-Napoca (12%), arată un sondaj FREE NOW, realizat în 10 dintre cele mai importante orașe din România.


Brașovul este considerat o destinație romantică pentru a petrece Valentine’s Day și de către respondenții sondajului FREE NOW din toate țările în care compania este prezentă, ocupând locul 3, după Galway și Roma.

Cu toate că pandemia nu s-a încheiat iar viața socială a românilor a suferit multe schimbări în ultimii doi ani, din dorința de a se proteja de COVID, 88% dintre respondenții la un sondaj de Valentine’s Day, spun că nu văd niciun motiv pentru care nu ar sărbători această zi romantică.

Potrivit sondajului, 37% dintre respondenți preferă să împartă o mașină prin opțiunile de ridesharing sau taxi de Ziua Îndragostiților, 46% ar alege mașina personală, iar 15% consideră romantice plimbările cu bicicleta.

Aproape 28% dintre participanții la sondaj, spun că obișnuiesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților printr-o ieșire la restaurant.

Alți 20% o petrec acasă, cu persoana iubită, în timp ce 11% se bucură de plimbări în natură și aproape tot atâția aleg o ieșire în afara orașului în care locuiesc.

Printre alegerile românilor regăsim și: ieșirile în oraș, relaxarea la spa, vizionarea unui film la cinema sau mersul la cumpărături.

Doar un român din zece susține că nu sărbătorește  Valentine’s Day.

Deplasarea facilă este foarte importantă într-o zi aglomerată și care se dorește a fii una de sărbătoare. Românii doresc să-și lase mașinile acasă și aleg confortul călătoriei fără povara condusului.

Astfel, 62% dintre respondenții la sondajul FREE NOW spun că aleg să ajungă la destinația de Ziua Îndrăgostiților folosind o opțiune de ridesharing sau taxi.

Principalul motiv este preocuparea pentru siguranță pentru 45%, mai ales dacă au de gând să consume băuturi alcoolice în timpul întâlnirii.

Totodată, 44% spun că astfel scapă de grija întârzierii la întâlnire, iar 36% consideră că acest mod de a călători le oferă mai mult confort și o soluție să nu-și strice ținuta în aglomerație sau din cauza vremii nefavorabile.

Pe de altă parte, peste 20%, consideră că ridesharing-ul le oferă libertate și o cale rapidă de scăpare de la o întâlnire care nu merge bine și 15% spun că e mai ușor să împartă o cursă cu persoana cu care se întâlnesc și astfel să petreacă mai mult timp împreună.

În timpul cursei, îndragostiții au posibilitatea să se bucure de timpul petrecut împreună.

34% dintre respondenți spun că s-au folosit de timpul până la destinație pentru a flirta cu persoana alături de care au călătorit și 20% au vorbit despre relațiile lor romantice cu șoferul, atunci când au călătorit singuri.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online