Din ce în ce mai multe persoane încep să caute alternative sănătoase pentru produsele care se găsesc în comerț. Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră, iar unul dintre pașii cei mai importanți pe care trebuie să-i urmăm este să achiziționăm produse de calitate.

Făina este ingredientul care nu lipsește din nicio bucătărie. Ea este folosită la o mulțime de rețete, iar pentru că probabil și tu o consumi frecvent, este recomandat să alegi o alternativă mai sănătoasă și mai nutritivă decât cea pe care o găsești la orice magazin.

Specialiștii recomandă făina de cocoș, din mai multe motive:

1. Nu conține gluten

Mulți oameni se confruntă cu intoleranță la gluten, dar nu sunt conștienți de acest lucru! Ei au diverse probleme digestive după ce consumă alimente care conțîn gluten, fără să știe că suferă de intoleranță.

În cazul în care și tu bănuiești sau știi deja că produsele care au această proteină nu îți fac bine, poți înlocui făina obișnuită cu cea de cocoș care nu conține gluten și nu îți va provoca probleme de ordin digestiv.

2. Este bogată în proteine și grăsimi sănătoase

Acest produs conține nutrienții de care are nevoie organismul tău pentru a funcționa în mod optim. Are proteine, fibre, fier, dar și grăsimi sănătoase, motiv pentru care este recomandată și persoanelor care vor să scape de surplusul de greutate, dar și celor care vor să-și protejeze sănătatea inimii.

3. Menține nivelul optim al zahărului din sânge

Datorită conținutului de fier și al indicelui glicemic scăzut, făina de cocoș te va ajută să menții nivelul zahărului din sânge în parametri normali.

4. Previne constipația

Dacă vrei să protejezi sănătatea colonului tău, adaugă în mâncăruri făina sănătoasă, așa cum este cea de cocoș. Conținutul ridicat de fibre va preveni constipația și va fi un real ajutor în procesul de digestie. De aceea, acest sortiment este recomandat și persoanelor care se confruntă cu sindromul colonului iritabil.

5. Întărește sistemul imunitar

Făînă de cocoș, conține și acid lauric, o grăsime sănătoasă care lupta cu infecțiile și îți poate întări sistemul imunitar. Mai mult decât atât, acidul lauric poate contribui la menținerea sănătății pielii și poate scădea nivelul colesterolului.

6. Are un gust deosebit

Spre deosebire de alte tipuri de făina, cea de cocoș are o savoare fină, dulceagă și poate fi folosită pentru a prepară produse de patiserie, dulciuri, dar și pentru a îngroșa sosuri sau supe.

În plus, o poți utiliza în combinație cu alte tipuri de făînă, pentru a îmbunătăți gustul oricărui preparat!

7. Reduce apetitul

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, acest produs te poate ajută datorită aportului de proteine și fibre. Ele oferă sățietate îndelungată, reducând, astfel, apetitul.

Așadar, făina de cocoș este ingredientul pe care trebuie să-l ai în bucătărie pentru a te bucură de o stare de sănătate bună și o greutate normală. Cu ajutorul ei, vei savura preparatele tale preferate, fără să ai “mustrări” de conștiința!

Iar dacă vrei să o achiziționezi la un preț avantajos, intră pe yuga.ro. Aici vei găși o colecție largă de produse de cea mai bună calitate!

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online